Impra guld logga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nomineringen är nu stängd för IMPRA Guld 2017.
Tack för era nomineringar! Vinnaren utses i maj under Jazzfesten i Halmstad.

***************************************************************

                                      *** IMPRA Guld 2016 ***

18278082_1347789265306223_1343207518795626503_o

 

Vinnare av IMPRA Guld 2016 är

Uppsala Jazz Club!

Motiveringen från jurygruppen lyder:

”25-åriga Uppsala Jazz Club har det senaste året genomgått en föryngrings/förnyelseprocess som innebär en framåtanda med genustänk i såväl styrelse som programval. Satsningen på nya scenen Jazzhörnan (i samarbete med Uppsala Konsert & Kongress) breddar publikunderlaget och gör jazzen än mer tillgänglig. Att Uppsala Jazz Club tänker nytt och innovativt i flera aspekter av sin verksamhet gör föreningen till en värdig mottagare av priset IMPRA Guld 2016.”

***************************************************************

 

 

————————————

 

Vad är IMPRA Guld?

IMPRA instiftade 2012 ett hederspris som delas ut till en klubb- eller festivalarrangör, person eller annat som t ex en institution som under året visat att de vill förändra och aktivt verka för ett jämställt jazzsverige. Vandringspriset är en statyett av konstnären Hanna Hedman.

Tanke: De klubbar IMPRA driver eller samarbetar med arbetar utifrån en enkel regel: banden ska innehålla minst en kvinna. Kvinnliga konstnärliga ledare och kvinnliga instrumentalister är extra välkomna då det framförallt är dem vi saknar i programmen hos andra jazzklubbar.
 IMPRA vill se en liknande medvetenhet. Vi vill med IMPRA Guld uppmuntra, inspirera och stödja de klubbar som väljer att arbeta utifrån liknande principer.

Vad innebär det att vinna?
Den vinnande klubben, arrangören, personen eller institutionen erhåller ett diplom och IMPRA Gulds vandringspris.

Att vinna IMPRA Guld betyder främst en ökad marknadsföring och positiv uppmärksamhet i media. Vinnaren erbjuds även IMPRAs råd och stöd för vidare arbete kring jämställdhet. Utöver detta prestigefyllda pris och stämpel kan utnämnandet generera en större eller annan publik och en mer gynnsam position vid exempelvis ansökningar av kommunalt stöd.

IMPRA Guld delas ut under Jazzriksdagen.

Hur nominerar jag?
Vi behöver dessa uppgifter: Kontaktperson, e-post, namn på arrangemanget/personen/institutionen, hemsida, gatuadress, postnummer, ort och telefonnummer. Om det är en klubb du nominerar vill IMPRA se klubbens program för 2016 (vår och höst), samt en motivering med en beskrivning av hur ert arbete för jämställdhet ser ut (max 1500 tecken).

Kan jag nominera som enskild person?
Du kan som helt utomstående nominera! Försök då att få med så mycket info som möjligt så att vi har något att arbeta vidare med. Kanske finns det en länk till tidigare och/eller kommande program?

 

Nomineringen för IMPRA Guld 2017 öppnar hösten 2017.

 

—————–

Tidigare vinnare av IMPRA Guld :

2015: Bollnäs Jazz Club

2014: Umeå Jazzfestival

2013: Jazz i Malmö

2012: Vänersborgs musikförening