Impra guld logga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stort grattis till Jazz i Halmstad, som i förra veckan fick motta 2017 års Impra Guld!

Utdelningen skedde under Jazzfesten 2018.

Motivering:
Det är tydligt att Jazz i Halmstad har en medvetenhet som genomsyrar samtliga led av sin verksamhet. I såväl styrelse, medieprofil som själva konsertverksamheten finns en genomtänkt röd tråd som andas fräschör och öppenhet. Detta tillsammans med det viktiga faktum att Jazz i Halmstad faktiskt genomför och uppnår sina ambitiösa jämställdhetsmål gör dem till värdiga mottagare av priset IMPRA GULD 2017.

Foto: Tommy Jonzon

33157673_1658650840870348_9087532198491324416_o

 

 

_____________________________

Vad är IMPRA Guld?

IMPRA instiftade 2012 ett hederspris som delas ut till en klubb- eller festivalarrangör, person eller annat som t ex en institution som under året visat att de vill förändra och aktivt verka för ett jämställt jazzsverige. Vandringspriset är en statyett av konstnären Hanna Hedman.

Tanke: De klubbar IMPRA driver eller samarbetar med arbetar utifrån en enkel regel: banden ska innehålla minst en kvinna. Kvinnliga konstnärliga ledare och kvinnliga instrumentalister är extra välkomna då det framförallt är dem vi saknar i programmen hos andra jazzklubbar.
 IMPRA vill se en liknande medvetenhet. Vi vill med IMPRA Guld uppmuntra, inspirera och stödja de klubbar som väljer att arbeta utifrån liknande principer.

Vad innebär det att vinna?
Den vinnande klubben, arrangören, personen eller institutionen erhåller ett diplom och IMPRA Gulds vandringspris.

Att vinna IMPRA Guld betyder främst en ökad marknadsföring och positiv uppmärksamhet i media. Vinnaren erbjuds även IMPRAs råd och stöd för vidare arbete kring jämställdhet. Utöver detta prestigefyllda pris och stämpel kan utnämnandet generera en större eller annan publik och en mer gynnsam position vid exempelvis ansökningar av kommunalt stöd.

IMPRA Guld delas ut under Jazzriksdagen.

Hur nominerar jag?
Vi behöver dessa uppgifter: Kontaktperson, e-post, namn på arrangemanget/personen/institutionen, hemsida, gatuadress, postnummer, ort och telefonnummer. Om det är en klubb du nominerar vill IMPRA se klubbens program för 2016 (vår och höst), samt en motivering med en beskrivning av hur ert arbete för jämställdhet ser ut (max 1500 tecken).

Kan jag nominera som enskild person?
Du kan som helt utomstående nominera! Försök då att få med så mycket info som möjligt så att vi har något att arbeta vidare med. Kanske finns det en länk till tidigare och/eller kommande program?

Nomineringen för IMPRA Guld 2018 öppnar hösten 2018.

____________________________

Tidigare vinnare av IMPRA Guld :

2016: Uppsala Jazz Club

2015: Bollnäs Jazz Club

2014: Umeå Jazzfestival

2013: Jazz i Malmö

2012: Vänersborgs musikförening