☼ ☀ ☁☼ ☀ ☁☼ ☀ ☁☼ ☀ ☁☼ ☀ ☁

Välkomna till jazz- och improvisationsklubben Lupino Lives fantastiska höstinvigning på Teaterstudio Lederman. Vi är oerhört glada över att denna kväll få presentera en duo med giganterna Aki Takase och Han Bennink samt den svensk/norsk/franska gruppen Hello Louli! Internationellt värre!

38765875_1832718073480004_8896347415846584320_o
AKI TAKASE & HAN BENNINK

Varje ögonblick innehåller glädje och nyfikenhet när Aki Takase och Han Bennink bjuder in till konsert. De välrenommerade legenderna är bekanta med alla typer av jazz och älskar att åka på musikalisk upptäcktsresa. Aki Takase bidrar med fantastiska originalstycken som ”Two For Two”, en hyllning till Han Bennink som heter ”Ohana Han”, ”My Tokyo” eller ”Rolled Up”. Duon avslöjar också sin stora lekfullhet när de spelar standards av Thelonious Monk och Eric Dolphy. Han Bennink svänger i den bästa New Orleans-traditionen medan Aki Takase visar mer och mer av en poetisk och melodiska sida. En upplevelse ni inte kommer att glömma med andra ord!

https://open.spotify.com/album/7MAhiwWZlyq3ux0Bh9worn?si=dCOFaIaIS9Gn3EDySTo8cg

Aki Takase – Piano
Han Bennink – Trummor

HELLO LUOLI

Hello Louli är ett band bestående av Heloise Divilly (fr) som komponerar musiken för HELLO LOULI och spelar trummor. Hon är aktiv på improscenen i Frankrike med grupper som ”ROUNDSTONE” och ”KASKAVEL” mfl. och är med jämna mellanrum med i olika musikaliska sammanhang i Europa. Karoline Wallace (no) är en av de finaste nya sångerskorna i Skandinavien just nu, bosatt lite här & var. Hon har bla. banden ”MOLECULES” och trion ”LEKEROMMET”. Johan Graden (se) spelar piano och har nyligen släppt det hyllade albumet ”Olägenheter”. Han spelar ständigt med musiker som ”Per Texas Johansson”, Torbjörn Zetterberg”, Nils Berg” mfl. Gitarristen Kasper Agnas (se) vann förra året en av världens mest prestigefyllda tävlingar för improviserande musiker ”Montreux Jazz Electric Guitar Competition” i Schweiz och hyllades av jurymedlemmen Wolfgang Muthspiel som en av de nästkommande gitarrstjärnorna.

Heloise Divilly – Trummor
Karoline Wallace – Sång
Johan Graden – Piano
Kasper Agnas – Gitarr

Måndag 24 september 2018. Insläpp kl 18.30, konsertstart 19:15
Pris: 100 kr vuxen / 50 kr student, arbetslös, impramedlem
För att vara säker på en plats, förboka gärna biljetter via teater.lederman@tele2.se eller på http://www.teaterlederman.com/forestallningar/
Med stöd av Stockholm Stad, Stockholms Läns Landsting och Svensk Jazz

Evenemanget på Facebook: https://www.facebook.com/events/2026009940824153/

Tillgänglighet: Lokalen ligger en trappa ner utan hiss. Kontakta oss på lupinolive@impra.se vid funderingar och frågor, så löser vi det!

Ps. Bli gärna medlem i Impra och stötta kampen för ett jämställt musikliv www.impra.se