Lupino Live rivstartar 3 maj med en konsertkväll på TeaterStudio Ledermans Lilla Scen.
Kom och hör en tvådelad konsert med två fantastiska akter!
Sara och Samantha – Feministisk och antinationalistisk folkmusik för folket
& fantastiska Jazztrion med Maria Kvist, Felisia Westberg och Anna Lund.
Söndagen den 3/5 kl. 19.00
Pris: 50 kr (OBS! Bara kontanter!)

Nästa tillfälle blir på Jazzklubb Fasching 27 maj med den norska trion MOSKUS och Göteborgsbandet Water boogie system!!

######################################

SARA OCH SAMANTHA

Feministisk och antinationalistisk folkmusik för folket!

Sara Parkman och Samantha Ohlanders är några av Sveriges bästa folkmusiker. Lite som Kalle Moraeus juniors fast feminister och tuffare. Efter år på lantlig folkhögskola, kunglig musikhögskola och köksundervisning från dina favorittanter och gubbar är de nu proffs på sin disciplin och levererar svensk anti-nationalistisk folkmusik på ett svängigt och tjusigt vis. Det är gammar´t som möter nytt som branschen brukar säga, låtar från Ångermanland och Hälsingland i mash up med låtar från 2015.

Parkman och Ohlanders har under fem års tid turnerat runt om i Sverige med föreställningen ”En folkmusikalisk shåw” som spelat ett 100-tal gånger på klubbar, festivaler, folkparker, teaterscener och hörts i bland annat Sveriges Radio P3 och P2.

Efter framgångarna med den folkmusikaliska shåwen gör de nu en ny konsertföreställning som hörts bland annat på Bingsjöstämman och Sápmi Pride i Kiruna och som spelats både i Belgrad, Paris och Oslo. Under 2015 är duon aktuell med en Europaturné, ett större samarbete med Riksteatern samt spelningar runt om i Sverige och Norden. De är även nominerade till årets traditionsbärare 2015 på Folk och Världsmusikgalan och till hösten kommer deras debutplatta.

Parkman och Ohlanders klarar av konststycket att föra in folkmusik iklädd folkdräkt i nya sammanhang där folkmusiken traditionellt sett inte rört sig, vilket gör dom till pionjärer i den samtida kulturscenen i Sverige idag. Deras musik hörs på bygdegårdar och nattklubbar och med feministiska och antio-nationalistiska budskap för de folkmusiken in i Sverige 2015.
De är såpass roliga att de har blivit förärade med eget humorprogram i Sveriges Radio P3, så pass kloka att de blir ombedda att leda seminarier och diskussioner gällande tradition och folkkultur och de spelar fiol med en jädra klarhet, sväng och briljans.

”Det är en typ av faktaspäckad, politisk humor som närmast för tankarna till Liv Strömqvist. Båda har perfekt kontroll över såväl instrument som musikstycken, och tillsammans utgör de en närmsta organisk stråkduett”

– Tobias Bernander, Hälsingetidningar

########################################

KVIST – WESTBERG – LUND

Audition, musikalen Chicago, och snart ett år senare har Maria Kvist, Anna Lund och Felicia Westberg spelat 4-5 kvällar i veckan tillsammans på Stockholms Stadsteater tillsammans med 9 andra musiker.
Jazz, improvisation och en massa snus är en annan sak de har gemensam och en ohämmad spelglädje.
Det kommer bli en virvlande uttrycksfull och energisk konsert med orginalmusik och ett och annat lån.

Jämtländska pianisten,sångerskan och kompositören MARIA KVIST har tre soloplattor utgivna med sin kvartett. Jobbar mycket med saxofonisten Cecilia Wennerström ,senast med den hyllade plattan Lydian mars. Aktuellt i år är en Legrand-tribute med sångerskan Linda Pettersson, festivalspelnigar med egna gruppen i bl.a. Estland samt är kapellmästare och pianist i musikalen Chicago i Stockholm.

FELISIA WESTBERG 21 år gammalt har hon redan prisats av bla SKAP, Charliestipendiet för sitt basspel. Spelar med reggaebandet ”partiet” som fått stor uppmärksamhet inte minst för skivan”supervalåret”. Spelat med Magnus Öhrström, Daniel Karlsson mfl och är sedan 2014 kontrabasist i musikalen Chicago i Stockholm.

ANNA LUND på trummor medverkar i en mängd sammanhang och grupper som med Lisa Ullen, Elin Larsson, Naoko Sakata Anna Lundqvist brass magic för att nämna några, och har sista året varit trummis på Stockholms stadsteater i musikalen Chicago.
Gör USA turné våren 2015 med kultur i väst

####################################

http://www.teaterlederman.com/

MOSKUS kombinerar ett personligt och modernt uttryck man vanligtvis finner hos långt mer erfarna musiker med en sprudlande energi och fördomsfri öppenhet. Moskus är ett minst sagt dynamiskt band som växlar mellan fri lek, utforskande allvar, säregna improvisationer och komponerade låtar.

Den norska pianotrion Moskus föddes i den kreativa miljön på jazzlinjen på musikkonservatoriet i Trondheim. De har sina rötter i kammarjazzens bördiga jord, men hämtar också inspiration från såväl religiösa hymner som avantgardefilm och europeisk frijazz! De har hyllats av The Guardian, BBC, The Independent och turnerat flitigt i Europa, Japan och Kanada. Sammantaget ett av de mest intressanta unga banden på den norska jazzscenen! Anja Lauvdal – piano, tramporgel, synth, Fredrik Luhr Dietrichson – kontrabas, Hans Hulbækmo – trummor

www.moskustrio.no | www.facebook.com/moskus

WATER BOOGIE SYSTEM har beskrivits som en schizofren berg-och-dalbana som får adrenalinet att pumpa. De förenar progressiv jazz, slagkraftiga melodier, skeva discodängor och improvisation, alltsammans i underskönt koordinerade pastellfärger.

Den Göteborgsbaserade kvartetten skriver sin musik tillsammans, och de hittar ofta inspiration till sina underfundiga texter i små, små notiser i tidningar. Sedan starten 2011 har de bland annat spelat på Umeå Jazzfestival, Dølajazz i Lillehammer, och Match&Fuse-festivalen i Rom. År 2012 fick de utmärkelsen ”Årets Jazzdebutant” av SR P2 ”Jazzlandet”. I april 2014 släppte Water Boogie System sitt debutalbum “Greetings” som nyligen blev nominerad till Årets Jazz på Manifestgalan. Karin Verbaan – röst, Viktor Reuter – kontrabas, William Soovik – trummor, Jonathan Albrektson – klaviatur

www.waterboogiesystem.com