top of page

Martina Almgren

Trummor & kompositör
Göteborg

Trumslagaren och kompositören Martina Almgren har länge hört till frontfigurerna inom svensk jazz och är sedan slutet av 1990-talet aktiv i Sverige och i Europa i diverse olika konstellationer inom jazz och improvisation. Hon har gett ut tio skivproduktioner med egen musik och erhållit flera stipendier och utmärkelser, bland annat komponerade hon beställningsverket ”Freedom of Movement” för Sveriges Jazzradio till gruppen Oh Yeah Orchestra. Tentetten, med fem kvinnliga och fem manliga musiker tillkom efter att Martina tilldelats Irisstipendiet - för ett jämställt musikliv, 2003. 
 

Martina har beskrivits som ett färgstarkt tillskott till jazzscenen med sina grupper Martina Almgren Quartet (senare Martina & Owe Almgren Quartet), Oh Yeah Orchestra, samarbeten med den skotska saxofonisten Laura MacDonald och i MOZ trio tillsammans med den brittiska pianisten Zoe Rahman och basisten Owe Almgren. För närvarande arbetar hon parallellt med Martina Almgren This Song of Mine, där hon tonsätter lyrik av den indisk-bengaliske poeten Rabindranath Tagore i ett kammarmusikaliskt format, samt med Martina Almgren Peace of Mind, där det kollektiva improvisatoriska samspelet står i fokus.

Martina undervisar i improvisation och är programansvarig för kompositionsprogrammen på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg samt driver skivbolaget Oh Yeah Records tillsammans med sin familj. Martina är verksam i Göteborg. 

 

Aktuella projekt

Martina Almgren PEACE OF MIND 

Martina Almgren THIS SONG OF MINE 

MOZ TRIO 

 

Hemsida

www.martinaalmgren.com

Kontakt

martinaalmgren@gmail.com

IMPRA Logo_red spot.jpg
Martina Almgren (bw).jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • Spotify
  • YouTube
  • Soundcloud
bottom of page