top of page

Ingrid Malmén

Vokalist & kompositör
Stockholm

Ingrid Malmén är en ung, Stockholmsbaserad vokalist och kompositör som verkar brett i olika konstellationer och genrer. Hon frilansar i flera olika projekt och undervisar.

Ingrid Malmén föddes år 1994 i Nacka utanför Stockholm. Uppväxt i ett musikaliskt hem började Ingrid ta sånglektioner redan vid 8 års ålder. Hon är utbildad vid Rytmus Musikergymnasium, Birka och Lunnevads folkhögskola, Kungl. Musikhögskolan samt Trondheims konservatorium och har en kandidat i jazzsång. 

Hennes råa energi och gripande, svenska texter har blivit hennes signum. Hon har spelat runtom i Skandinavien på jazzscener samt på Oslo- och Stockholm Jazzfestival. 

 

 

Debutalbumet Efterskalv kom 2018, samma år som hon tog examen från Kungl. Musikhögskolan och Trondheims jazzlinje. Hennes andra skiva "Hjärtslag" släpptes i oktober 2020. Improvisation är den röda tråden som återfinns i all musik som Ingrid spelar, och Ingrid är även aktiv som fri-impromusiker. Hon är medarrangör för konsertserien Oasen på Timmermansgården, en mötesplats för fri musik, och har spelat solo och i konstellationer tillsammans med FRIM youth ensemble & Magda Mayas, Lisa Grotherus, m.fl.

Utöver att spela i eget namn har Ingrid stor erfarenhet av att stå på scen i flera olika sammanhang som körsångare och på festliga tillställningar såsom bröllop. Ingrid är även lärare och undervisar i jazzsång och songwriting på Birka folkhögskola i Östersund, i sång- och piano på Musikania (Kulturskola i Nacka) samt ger privatlektioner i sång, piano och låtskriveri.

Aktuella projekt

Ingrid Malmén

Stockholm Swingkollektiv

IngridxIngrid 

 

Hemsida

www.ingridmalmen.com

Kontakt

ingridmalmenmusic@gmail.com

IMPRA Logo_red spot.jpg
Ingrid Malmén (bw).jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • Spotify
  • YouTube
bottom of page