top of page

Fanny Gunnarsson

Pianist, sångerska & kompositör
Malmö

Fanny Gunnarsson är pianist, sångerska och kompositör baserad i Malmö. Fanny har under sin karriär spelat och samarbetat med många stora namn inom jazzen och kan höras på en mängd olika skivor som släppts genom åren. Hon brinner för originalmusik och har aktivt valt att rikta sig mot de sammanhang där hon får jobba med egna eller andras kompositioner. 

Hennes egen grupp Fanny Gunnarsson Quartet har hittills släppt tre kritikerrosade skivor och spelat på många av landets större jazzscener. Senaste EP:n 

"Share Your Past" släpptes 2019 där singeln "Rue du Jour" blev utnämnd till en av årets bästa låtar av Göteborgs-Posten 2018. Andra skivan Mirrors (2017) utsågs till en av årets topp tio skivor av musiktidningen Lira. Debutskivan Same Eyes As You med Jan Lundgren som producent släpptes 2014 och ledde kvartetten mot scener som Ystad Sweden Jazz Festival och Fasching.

Andra band som Fanny är medlem i är We Float som 2018 vann årets grupp på SR:s Jazzkatten och den genreöverskridande kvartetten Cure-a-Phobia. 

Om Fanny Gunnarsson Quartet:
“Det här är ny, innovativ och kreativ jazz av hög klass som på ett eget sätt vandrar vidare i en rik tradition.” Sune Johannesson – Kristianstadsbladet.

Aktuella projekt

Fanny Gunnarsson Quartet

We Float

Cure-a-Phobia

 

Hemsida

www.fannygunnarssonquartet.com

Kontakt

fgunnarsson87@gmail.com

IMPRA Logo_red spot.jpg
Fanny Gunnarsson (bw).jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • Spotify
  • YouTube
bottom of page