top of page

Anna Lundqvist

Sångerska & kompositör
Stockholm & Vänersborg

Anna Lundqvist är sångerska och kompositör inom jazzgenren och har varit verksam sedan år 2000. Hon är verksamhetsledare för Vänersborg Jazz Academy, frilansar i olika projekt och föreläser om sång, improvisation och komposition både i Sverige och Portugal.

Anna föddes 1977 i Stockholm men är uppväxt i Mellerud i Dalsland med två föräldrar som jobbade som musiker, arrangörer och dirigent. Hon är utbildad på Estetisk Musik på SundstaÄlvkullegymnasiet i Karlstad och Jazzmusikerlinjen på Skurups Folkhögskola.


Hon har sex kritikerrosade skivor i bagaget, varav fem tillsammans med Anna Lundqvist Quintet: Borderline fiesta (2009), City (2010), Before you I was almost fine (2012), Ten (2015) och MEWE (2017). MEWE (Prophone/NAXOS) blev nominerad till Manifestgalan, kategori Årets jazz 2018.

Hon har också gett ut två notböcker med eget material The Anna Lundqvist Songbook (2015) och Like a moth to a flame (2019) som är musik för violin och marimba.

Förutom ALQ leder hon två andra band, ett i Lissabon där hon jobbar och vistas så mycket hon kan – Anna Lundqvist Lisboa Cinco och en duo tillsammans med pianisten Jonas André, som släppte det rosade debutalbumet Reunion pandemivåren 2020. Verksam i Vänserborg. Pressfoto: Magnus Bergström

Aktuella projekt

Anna Lundqvist Lisboa Cinco

 

Anna Lundqvist & Jonas André

Anna Lundqvist Quintet

Hemsida

www.annalundqvistmusic.com

Kontakt

annalundqvist.bookings@gmail.com

IMPRA Logo_red spot.jpg
Anna Lundqvist.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • Spotify
  • YouTube
  • Soundcloud
bottom of page