top of page
Skarmavbild-2021-04-21-kl.-12.17.33.png
IMPRA grafik red_natural.png
IMPRA Jazz Festival är en jazzfestival som lyfter multidisciplinära konstformer av kvinnor, icke-binära och transpersoner. 

IMPRA har sedan 2006 stöttat och lyft fram musiker som identifierar sig som kvinnor, transpersoner och ickebinära som är verksamma inom jazz- och improvisationsmusik. År 2021 lanserade IMPRA sin egen jazzfestival med fokus på att lyfta musik inom jazz och improvisation och efter succén med IMPRA Jazz Festival 2021 fortsatte IMPRA att utveckla sin verksamhet och under 2022 arrangerades den andra upplagan av IMPRA Jazz Festival 2022.

 

“En festival som denna behövs för att kunna visa båda unga aspirerande musiker och människor i branschen att det finns otroligt många professionella kvinnliga, transpersoner och icke-binära musiker. Det manliga geniet används fortfarande som måttstock och när vi gjort statistik i föreningen ser vi en snedfördelning på de jazzfestivaler som finns i Sverige.” - Sofia Lärkfors, Projektledare för IMPRA Jazz Festival. 

Kolla gärna in vårt festivalarkiv nedan!

IMPRA grafik red_spot.png
Samarbetspartners och bidragsgivare 2021
Med stöd från Byggnads kulturfond, Helge Ax:son Johnsons stiftelse och Laila och Charles Gavatins stiftelse för jazzmusik. 
Unknown.jpg
IMG_0081.PNG
kulturradet_logo.jpg
Unknown.png
IMPRA grafik red_spot.png
images.jpeg
Unknown-2.png
Samarbetspartners och bidragsgivare 2022
IMG_0081.PNG
Logga-gron-med-space.jpg
bottom of page