top of page

Emma Augustsson

Cellist, sångare & kompositör
Stockholm & Göteborg

Emma Augustsson är en cellist, sångare och kompositör från Hedared, utanför Borås, bor numera i Stockholm. Hennes musik rör sig kring jazz, visa, folk och klassisk musik med ett eget uttrycksfullt språk. Samarbetar ofta och gärna tvärvetenskapligt inom samtida dans, teater och bildkonst.

Studerade vid Högskolan för scen och musik i Göteborg och har en master i NAIP vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Aktiv kompositör och improvisatör med fokus på experimentell musik i flera genrer. Hon har samarbetat med bland annat Dramaten i Stockholm, Göteborgs dramatiska teater, Atalante, Sveriges Radio och Magasin III, turnerat internationellt med flera olika ensembler och medverkat på skivor i ett brett spektrum av genres.

Hon är en medlem i Boulevarder av glas, improvisationsduon SWOTE, trion Augustsson, Westlin, Egberth och är sångare i Isabell Gustafsson-Ny’s ensemble. Har drivit skivbolaget Augusta musik i ett par år, med släpp som kassetten ”Kriget”, SWOTE’s ”Where are we going?” och Boulevarder av glas debutalbum ”Sista dansen”. Emma Augustsson är verksam i Göteborg och Stockholm. 

 

Aktuella projekt

Emma Augustsson

SWOTE

Augustsson/Westlin/Egberth

 

Hemsida

www.augustamusik.bandcamp.com

Kontakt

emmaaugustssonmusik@gmail.com

IMPRA Logo_red spot.jpg
Emma Augustsson (bw).jpg
  • Facebook
  • Spotify
  • YouTube
  • Soundcloud
bottom of page