top of page

Ilaria Capalbo

Kompositör & kontrabasist
Stockholm

Stockholmsbaserade italienska basist/kompositören Ilaria Capalbo är lika bekväm med hårt swingande linjer som med att improvisera på hela spektrat av instrumentet.

Vid sidan av att leda sitt egna band är hon medlem i Blue Note/Verve pianisten Chihiro Yamanaka’s Europeiska Trio, co-leader till kritikerrosade italienska trion KÓSMOS och basist med Fredrik Nordström’s DOLORES. Hon har dessutom delat scen med Norma Winstone, Stefano di Battista, Cassie Kinoshi och SEED Ensemble, Susanna Risberg, Karin Hammar bland andra och framfört originalverk vid Royal Albert Hall, Auditorium Parco della Musica, Casa del Jazz, Blue Note Milano och på framstående klubbar och festivaler i Italien och Europa.

Hennes första jobb som bandledare är inspirerat av berättelsen om Karthago, en stad präglad av mångfald grundad på den sydvästra kusten av medelhavet av en legendarisk drottning och dömd utav dess närhet till det rasande romarriket. Bandet har Thomas Backman och Fredrik Nordström på saxofoner, klarinett och flöjt, Andreas Hourdakis på gitarr och Fredrik Rundkvist på trummor.

 

Aktuella projekt

Ilaria Capalbo — Karthago 

Susanna Risberg/Ilaria Capalbo 

KÓSMOS (ITA)  

 

Hemsida

www.ilariacapalbo.com

Kontakt

hello@ilariacapalbo.com

IMPRA Logo_red spot.jpg
Ilaria Capalbo (bw).jpeg
  • Facebook
  • Instagram
  • Spotify
  • YouTube
  • Soundcloud
bottom of page