top of page
IMPRA Logo_red.jpg

arkiv

2008

IMPRA på Sthlm Jazz! 

JMTSTLLT.jpg
IMPRA arrangerar i samarbete med Stockholm Jazzfestival, Mer jazz i Sverige och Kungl. Musikhögskolan en kurs i genus- och jämställdhet för pedagoger under festivaldagarna i juli: Balans i musikundervisning. Om man deltar på alla fyra seminarier får man 1,5 högskolepoäng med examensbevis! Seminariet kommer bl a innehålla ”jämställdhetens ABC”, genus i ensemblemetodik (Gunilla Hedin, numera Gunilla Törnfeldt, berättar om sitt examensarbete och leder diskussion i ämnet), Musicians studio med grymma musiker från festivalen med mycket mera. Seminarierna kommer hållas i Moderna Muséets lokaler i anslutning till Stockholm Jazz men man ansöker till kursen via Kungl. Musikhögskolan. Mer information kommer! Kursen är gratis!
Den 7 september 2008 är IMPRA med i det nationella nätverket Svensk Jazz som under hösten lanserar kampanjen ”Släpp in jazzen innanför staketet” med ett manifest där man bland annat kräver
  • En huvudscen och regioncentra för svensk jazz
  • En rejäl satsning på jazzarrangörer
  • Utvecklingsstöd till jazzmusiker
     
Mer information kommer finnas på hemsidan för nätverket 
Svensk Jazz.

Manifest för jazzen 

IMPRA startar eget i Danmark! 

JAZZHOUSE.jpg
IMPRA finns numera även i Danmark som en självständig systerförening! Det kommer firas med födelsefest för IMPRA DK på Jazzhouse i Köpenhamn den 24 november.
För mer information se 
http://www.jazzhouse.dk/koncerter/vis/artikel/impra/
bottom of page