top of page
IMPRA Logo_red.jpg

arkiv

2015

BLI MEDLEM! Vi behöver dig! 
IMPRAlogo.png
2015.09.16

Har du glömt förnya ditt medlemskap? Vill du bli medlem för första gången?

Kolla under fliken Bli medlem och följ instruktionerna. Vi som ideell förening behöver ditt stöd och medlemskap.

Många tror att eftersom vi jobbar hårt och mycket, så är vi en arbetsplats med anställda. Så är inte fallet. Vi jobbar med de resurser vi har vilket är medlemsavgifter samt eventuella projektbidrag och föreningsbidrag när vi ansökt och fått beviljat. Så vi behöver varenda medlem! Hoppas du vill gå med oss i kampen framåt. Vi har åstadkommit MYCKET men har långt kvar.

mvh Anna Lundqvist, ordförande IMPRA

LUPINO LIVE våren 2015 ✿✿✿ 
2015.04.30

Lupino Live rivstartar 3 maj med en konsertkväll på TeaterStudio Ledermans Lilla Scen.
Kom och hör en tvådelad konsert med två fantastiska akter!
Sara och Samantha – Feministisk och antinationalistisk folkmusik för folket
& fantastiska Jazztrion med Maria Kvist, Felisia Westberg och Anna Lund.
Söndagen den 3/5 kl. 19.00
Pris: 50 kr (OBS! Bara kontanter!)

Nästa tillfälle blir på Jazzklubb Fasching 27 maj med den norska trion MOSKUSoch Göteborgsbandet Water boogie system!!

######################################

SARA OCH SAMANTHA

Feministisk och antinationalistisk folkmusik för folket!

Sara Parkman och Samantha Ohlanders är några av Sveriges bästa folkmusiker. Lite som Kalle Moraeus juniors fast feminister och tuffare. Efter år på lantlig folkhögskola, kunglig musikhögskola och köksundervisning från dina favorittanter och gubbar är de nu proffs på sin disciplin och levererar svensk anti-nationalistisk folkmusik på ett svängigt och tjusigt vis. Det är gammar´t som möter nytt som branschen brukar säga, låtar från Ångermanland och Hälsingland i mash up med låtar från 2015.

Parkman och Ohlanders har under fem års tid turnerat runt om i Sverige med föreställningen ”En folkmusikalisk shåw” som spelat ett 100-tal gånger på klubbar, festivaler, folkparker, teaterscener och hörts i bland annat Sveriges Radio P3 och P2.

Efter framgångarna med den folkmusikaliska shåwen gör de nu en ny konsertföreställning som hörts bland annat på Bingsjöstämman och Sápmi Pride i Kiruna och som spelats både i Belgrad, Paris och Oslo. Under 2015 är duon aktuell med en Europaturné, ett större samarbete med Riksteatern samt spelningar runt om i Sverige och Norden. De är även nominerade till årets traditionsbärare 2015 på Folk och Världsmusikgalan och till hösten kommer deras debutplatta.

Parkman och Ohlanders klarar av konststycket att föra in folkmusik iklädd folkdräkt i nya sammanhang där folkmusiken traditionellt sett inte rört sig, vilket gör dom till pionjärer i den samtida kulturscenen i Sverige idag. Deras musik hörs på bygdegårdar och nattklubbar och med feministiska och antio-nationalistiska budskap för de folkmusiken in i Sverige 2015.
De är såpass roliga att de har blivit förärade med eget humorprogram i Sveriges Radio P3, så pass kloka att de blir ombedda att leda seminarier och diskussioner gällande tradition och folkkultur och de spelar fiol med en jädra klarhet, sväng och briljans.

”Det är en typ av faktaspäckad, politisk humor som närmast för tankarna till Liv Strömqvist. Båda har perfekt kontroll över såväl instrument som musikstycken, och tillsammans utgör de en närmsta organisk stråkduett”

– Tobias Bernander, Hälsingetidningar

########################################

KVIST – WESTBERG – LUND

Audition, musikalen Chicago, och snart ett år senare har Maria Kvist, Anna Lund och Felicia Westberg spelat 4-5 kvällar i veckan tillsammans på Stockholms Stadsteater tillsammans med 9 andra musiker.
Jazz, improvisation och en massa snus är en annan sak de har gemensam och en ohämmad spelglädje.
Det kommer bli en virvlande uttrycksfull och energisk konsert med orginalmusik och ett och annat lån.

Jämtländska pianisten,sångerskan och kompositören MARIA KVIST har tre soloplattor utgivna med sin kvartett. Jobbar mycket med saxofonisten Cecilia Wennerström ,senast med den hyllade plattan Lydian mars. Aktuellt i år är en Legrand-tribute med sångerskan Linda Pettersson, festivalspelnigar med egna gruppen i bl.a. Estland samt är kapellmästare och pianist i musikalen Chicago i Stockholm.

FELISIA WESTBERG 21 år gammalt har hon redan prisats av bla SKAP, Charliestipendiet för sitt basspel. Spelar med reggaebandet ”partiet” som fått stor uppmärksamhet inte minst för skivan”supervalåret”. Spelat med Magnus Öhrström, Daniel Karlsson mfl och är sedan 2014 kontrabasist i musikalen Chicago i Stockholm.

ANNA LUND på trummor medverkar i en mängd sammanhang och grupper som med Lisa Ullen, Elin Larsson, Naoko Sakata Anna Lundqvist brass magic för att nämna några, och har sista året varit trummis på Stockholms stadsteater i musikalen Chicago.
Gör USA turné våren 2015 med kultur i väst

####################################

http://www.teaterlederman.com/

MOSKUS kombinerar ett personligt och modernt uttryck man vanligtvis finner hos långt mer erfarna musiker med en sprudlande energi och fördomsfri öppenhet. Moskus är ett minst sagt dynamiskt band som växlar mellan fri lek, utforskande allvar, säregna improvisationer och komponerade låtar.

Den norska pianotrion Moskus föddes i den kreativa miljön på jazzlinjen på musikkonservatoriet i Trondheim. De har sina rötter i kammarjazzens bördiga jord, men hämtar också inspiration från såväl religiösa hymner som avantgardefilm och europeisk frijazz! De har hyllats av The Guardian, BBC, The Independent och turnerat flitigt i Europa, Japan och Kanada. Sammantaget ett av de mest intressanta unga banden på den norska jazzscenen! Anja Lauvdal – piano, tramporgel, synth, Fredrik Luhr Dietrichson – kontrabas, Hans Hulbækmo – trummor

www.moskustrio.no | www.facebook.com/moskus

WATER BOOGIE SYSTEM har beskrivits som en schizofren berg-och-dalbana som får adrenalinet att pumpa. De förenar progressiv jazz, slagkraftiga melodier, skeva discodängor och improvisation, alltsammans i underskönt koordinerade pastellfärger.

Den Göteborgsbaserade kvartetten skriver sin musik tillsammans, och de hittar ofta inspiration till sina underfundiga texter i små, små notiser i tidningar. Sedan starten 2011 har de bland annat spelat på Umeå Jazzfestival, Dølajazz i Lillehammer, och Match&Fuse-festivalen i Rom. År 2012 fick de utmärkelsen ”Årets Jazzdebutant” av SR P2 ”Jazzlandet”. I april 2014 släppte Water Boogie System sitt debutalbum “Greetings” som nyligen blev nominerad till Årets Jazz på Manifestgalan. Karin Verbaan – röst, Viktor Reuter – kontrabas, William Soovik – trummor, Jonathan Albrektson – klaviatur

www.waterboogiesystem.com
GOTT NYTT 2015! BLI MEDLEM I IMPRA (igen)! ✿
NYR15.jpg
2015.02.01
VÄLKOMNA TILL 2015 ALLA IMPRA MEDLEMMAR!

Just nu arbetar vi för högtryck men samtidigt på sparlåga. Vi är mer än någonsin beroende av våra medlemmar och att ni betalar in medlemsavgiften. Senast sista februari vill vi helst ha den på kontot.

Det kostar 100kr för studerande respektive 300kr för ordinarie. Sätt in det på PG 301981-7 och skriv ditt namn och de första sex siffrorna i ditt personnummer i meddelanderutan. Är du ny medlem måste du fylla i dina uppgifter här  http://www.impra.se/bli-medlem/ så du inte missar våra utskick. Är du under 18 år är det gratis, då anmäler du dej bara på hemsidan.

Styrelsens möten har skett helt på Skype förutom denna helg då vi varit i Göteborg för att ses ”live”. Vi har träffat Kultur i Väst för att diskutera ett spännande samarbetsprojekt ”Women in Jazz” som de initierat och som genomförs i samarbete med oss och en jazzfestival i Washington.

Vi har också diskuterat framtiden och hur vi och framtida styrelser ska orka arbeta med och driva jämställdhetsarbete oavlönat. Mer om detta på årsmötet 18/4 i Stockholm.

IMPRA administrerar centralt två klubbar idag Klubb Kom In i Göteborg och Lupino live i Stockholm. Vi sköter bokföring och fakturering, bokning och produktion görs av klubbarnas lokala arbetsgrupper. Vårens program är enligt uppgift på gång! Återkommer om detta.

I Göteborg hade vi också bjudit in flera andra lokala arrangörer med liknande upplägg och agenda för att nätverka och utbyta erfarenheter. Vi drar på Jazzklubb, House of Jazz & Soul, Improvisations Göteborg, Musikcentrum Väst m.m.

I Falun driver IMPRA Nord genom Viktoria Forsman och Isabell Gustafsson-Ny Ung Jazz Forum och Falu Jazzfest tillsammans med samarbetspartners. 2 mars! https://www.facebook.com/events/1425269721096945/

Under 2015 vill vi också börja planerandet av IMPRAs tioårsjubileum 2016!!

Har ni idéer? Kontakta medlem@impra.se

SAVE THE DATE::: Årsmötet är satt till 18 april i Stockholm! (Plats meddelas senare)
bottom of page