top of page
IMPRA Logo_red.jpg

arkiv

2018

♪ ♫ LUPINO LIVE VÅREN 2018♩ ♬
2018-03-12

Nu släpper vi äntligen programmet för våren 2018, med detta vill vi slå upp portarna för ett magnifikt Lupino-år!
2018.04.12

Lupino Live bjuder härmed in till vårens andra konsert. Vi är väldigt glada över att denna kväll presentera två ypperliga duo-akter; Finn Loxbo/Karin Johansson och 
Eldsken. Kvällen till ära håller vi till på Rönnells Antikvariat. Hjärtligt hjärtligt välkomna! 
 
FINN LOXBO & KARIN JOHANSSON
Ljud av preparerade strängar från piano och stålsträngad akustisk gitarr möts och blandas till oigenkännlighet med inslag av elektronik, dragspel och små odefinierbara objekt. Improvisationer i djupt skiftande klangmiljöer, musik i mellanrummen.
Finn Loxbo spelar även i band som Doglife, Strändernas Svall och i duos med bl a Anders Vestergaard och Lisa Ullén.
Karin Johansson spelar bl a med Ord, Jonny Wartel 4 och Lisen Rylander Löve duo.
Karin Johansson - piano, dragspel
Finn Loxbo - gitarr, elektronik
https://soundcloud.com/karinjohanssonfinnloxboduo
https://vimeo.com/karinjohansson
Foto: Lars Jönsson
ELDSKEN
Duon Eldsken bildades hösten 2003 i ett kraftfullt möte mellan gitarristen Mattias Windemo och sångerskan Frida Augustsson. De rör sig i ett improvisatoriskt landskap med influenser från både jazz, pop och visa där både stillhet och rörelse möts. Gruppen har tidigare släppt två uppmärksammade album, i stjärntimman och the hearts journey.
Mattias Windemo - gitarr
Frida Augustsson - röst
Dörrar 19:00, musik 19:15
Entré: vuxen 100 kr, student/impramedlem 50 kr
 
Lokalen/evenemanget är på markplan, inga trösklar och nivåskillnader finns i direkt anslutning till scenen. Rullstolsplatser finns att tillgå. Parkering för rörelsehindrade finns i anslutning till entrén. Enkel rullstolsramp finns att tillgå vid behov. Toaletten är ej tillgänglighetsanpassad, hörselslinga finns ej.
För ytterligare frågor om tillgänglighet maila lupinolive@impra.se
Med stöd av Stockholms läns landsting, Stockholm stad och Svensk jazz
Lupino Live 31/5: Pombo och Hearth
☼ ☀ ☁☼ ☀ ☁☼ ☀ ☁☼ ☀ ☁☼ ☀ ☁
POMBO.jpg
2018-05-20

Välkomna till jazz- och improvisationsklubben Lupino Lives bombastiska våravslutning på Teaterstudio Lederman. Vi är oerhört glada över att denna kväll få presentera banden Hearth och Pombo.
Vinnaren av IMPRA GULD 2017
HALMSTAD.jpg
2018-05-25
 
Stort grattis till Jazz i Halmstad, som i förra veckan fick motta 2017 års Impra Guld!
 
Utdelningen skedde under Jazzfesten 2018.
 
Motivering:
Det är tydligt att Jazz i Halmstad har en medvetenhet som genomsyrar samtliga led av sin verksamhet. I såväl styrelse, medieprofil som själva konsertverksamheten finns en genomtänkt röd tråd som andas fräschör och öppenhet. Detta tillsammans med det viktiga faktum att Jazz i Halmstad faktiskt genomför och uppnår sina ambitiösa jämställdhetsmål gör dem till värdiga mottagare av priset IMPRA GULD 2017.

 
Foto: Tommy Jonzon 
Klubb Kom In 23/5: Lyckad premiärkväll! 
KONFLIKTEN.jpg
2018-06-26

Vi i nya arrangörsgruppen för Klubb Kom In är jättenöjda med vår första klubbkväll! Den 23/5 spelade Konflikten och Andersson Runevad Duo och tillsammans med en jättefin publik blev det en fantastisk stämning!

Vi planerar nu kommande klubbkväll – håll utkik!
♪♫ LUPINO LIVE HÖSTEN 2018 ♫♪
2018-09-04

Vi är så stolta över att få presentera 2018 års höstprogram för Lupino Live!
Lupino Live: Aki Takase/Han Bennink & Hello Louli
AKI-HAN.jpg
2018-09-08

Välkomna till jazz- och improvisationsklubben Lupino Lives fantastiska höstinvigning på Teaterstudio Lederman. Vi är oerhört glada över att denna kväll få presentera en duo med giganterna Aki Takase och Han Bennink samt den svensk/norsk/franska gruppen Hello Louli! Internationellt värre!
Klubb Kom In: Zukie + Synneva = magi!
KKI.png
2018-10-06

Vi är så nöjda med vår senaste Klubb Kom In-kväll på Folkteatern. Tillsammans med en fin publik upplevde vi fantastiska Synneva Gjelland och Zukie Fioxu på scen som delade med sig av sitt innersta till oss.

Vi i arrangörsgruppen planerar kommande kväll, vi ses snart igen!
SPACE-MUSIC.jpg
42452030_2153796814894015_253265665870266368_n.jpg
2018-10-13

Hjärtligt välkomna till ännu en Lupino Live-kväll med internationella gäster. Vi är väldigt glada över att, i samarbete med Stockholm Jazzfestival, få presentera en dubbelkonsert med inga mindre än SPACEMUSIC ENSEMBLE och MILLER’S TALE!
——-
SPACEMUSIC ENSEMBLE (NO)

Sprillans nya verket ”Spacemusic 2” framförs av en taggad ensemble. Spacemusic Ensemble är en ny ensemble under ledning av Signe Emmeluth som även komponerar musiken. Gruppen varierar i storlek och sättning och denna gång består Spacemusic Ensemble av några av Norges främsta unga röster inom improvisationsmusik, pop och jazz. Verket “Spacemusic 2” tar utgångspunkt i kombinationen av akustiska och elektroniska ljud samt integrering av text. Det är fokus på hur komposition och improvisation kan berika varandra och ge plats för den enskilda musikerns stämma. Verket framförs för första gången i oktober 2018.

Rohey Taalah (GURLS) – röst
Andreas Winther (Megalodon Collective) – trummor, synth
Karl Bjorå (Yes Deer) – gitarr, no-input mixer
Heida Karine Johannesdottir Mobeck (Skrap) – tuba, effekter
Anja Lauvdal (Skrap) – piano, synth
Signe Emmeluth (KONGE) – saxofon, no-input mixer, kompositon

——-

MILLER’S TALE (US/GB)

För denna grupp startade allt 2015 när saxofongiganten Evan Parker bjöd in Sylvie Courvoisier, Ikue Mori och Mark Feldman för att medverka under sin residensperiod på The Stone i New York. Detta blev ett möte som minst sagt gav mersmak. Nästan exakt ett år senare samlades dessa fyra musiker för en öppen inspelningssession i Yonkers. Där spelade de in nio helt improviserade stycken som blev albumet ”Miller’s Tale”. Parker, Courvoisier, Ikue och Feldman formar musik genom friktion, kontrast och plötsliga svängningar. Det är en process med sin egen dynamik och som innehåller en distinkt skönhet där oväntade avvikelser plötsligt kan öppna för magiska ögonblick. De nio styckena erbjuder gott om stunder där musikernas möjlighet att interagera utvecklas och detta förmedlas njutbart vidare till lyssnarna.

Sylvie Courvoisier – piano
Mark Feldman – violin
Evan Parker – saxofon
Ikue Mori – elektronik

——-

Konsertstart 16:00, dörrar 15:30
120 kr ordinarie / 80 kr fylkingenmedlem/student/impramedlem
För biljettreservation maila lupinolive@impra.se

Tillgänglighet:
Mycket bra tillgänglighet till konsertsal, bar och toaletter. Dörröppnare, handikapparkering, handikapptoalett, ca 10 rullstolsplatser. Ej trösklar mellan rummen.
Inga djur, jordnötter till försäljning eller gröna växter i lokalerna.
Ej hörselslinga eller syntolksutrustning.

Länk till evenemang på Facebook: 
https://www.facebook.com/events/1129220793895075/

——-

Med stöd av Stockholms läns landsting, Stockholm Stad, Svensk Jazz.
Tillbaka till IMPRA Arkiv.png
bottom of page