top of page
IMPRA_Virr F kvadrat.jpg
IMPRA grafik white_spot.png

IMPRA
föreläser

IMPRA föreläser
- För ett jämlikt och jämställt musikliv!

Under IMPRAs föreläsning inleder vi med att prata om vad IMPRA är, vad vi har gjort och våra aktuella projekt. Deltagarna får information om läget just nu i Sverige inom jazz- och improvisationsmusik genom statistik, samtal och diskussion. Föreläsningen ges av jazzsångerskan och genusvetaren Sara Aldén, läs mer om Sara nedan.

Deltagarna får sedan en renodlar föreläsningdel där huvudämnena som berörs är normer, inkludering och intersektionalitet. Därefter får de verktyg att formulera hur de själva ska arbeta med jämställdhet och jämlikhet inom den organisation de befinner sig, vare sig det är sin egna arbetsplats, sin skola eller generellt i sitt yrkesverksamma liv. 

Vi låter deltagarna samtala kring och formulera vad de ska börja, sluta och fortsätta med för att bättre bidra till en mer jämlik och jämställd jazzscen i Sverige.
En peppande och hoppfull föreläsning om ett musikliv vi alla vill vara del av!

Föreläsningarna riktar sig till både musikstudenter och personal på gymnasium, i styrelser, folkhögskolor samt högskolor och universitet. 
Sara-Alden---Vice-ordforande-2_edited.jpg
Föreläsare 2023
Sara Aldén är utbildad genusvetare vid Göteborgs Universitet och är en frilansande jazzsångerska med flera aktiva musikprojekt i Sverige. Hon har föreläst för oss IMPRA sedan 2020. För tillfället studerar hon en konstnärlig master i improvisationsmusik med inriktning jazzsång vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. I IMPRA är Sara ordförande och arbetar som Social Media Manager. 
bottom of page