top of page

Matilda Andersson 

Vokalist, kompositör & producent
Göteborg

Matilda Andersson (1990) är vokalist och kompositör baserad i Göteborg med rötterna från bruksorten Tranemo. Hon har utbildat sig i musik på Billströmska folkhögskolans musiklinje och Fridhems Folkhögskolas jazzmusikerlinje samt deltidsstudier på Högskolan för scen och musik i Göteborg samt Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Utöver dem har hon även vidareutbildats i kulturföretagande på Brewhouse Incubator och Kulturakademien i Göteborg. Matilda Andersson är verksam i Göteborg. 

Matilda är en mångsidig sångerska och utövare som  

rör sig sömlöst från traditionell jazz, till kammarmusik och fri improvisaiton, till pop. Hon verkar främst inom contemporary jazz med grupperna Fartyg 6 och Olimpias Orkan men har även drivit och framträtt med grupper som Whirl Orchestra, Fyr. och LODA, samt flera improvisationsgrupper. Hon har turnérat aktivt i Sverige och internationellt bland annat i Japan och Indien och spelat på olika venues och event som Nefertiti Jazzclub, Nordic Jazz Comets i Paris, Oslo Jazzfestival, Pustervik, EFG London Jazz festival.  

Diskografin sträcker sig till kommande 7 album med grupperna Fartyg 6 (T.B.A 2021, Allt faller 2018 och Den Första 2016), Olimpias Orkan (Sefir 2019), Fyr. (Ett fyrfaldigt leve 2017 och Fyr. 2016) och Whirl Orchestra (Live at Pustervik 2014). Majoriteten utgivna på egna kollektiva indiebolaget PACAYA records. Hon har även medverkat på andra artisters verk av bl.a. Farvel, Kristina Issa och Xenia Kriisin. Två perioder har hon arbetat på Visby International Centre for Composers och där samarbetat/medverkat i flera elektroakustiska kompositörers verk; därbland prisvinnande albumet "Interferences" av Mirjam Tally. Utöver sitt egna utövande så driver hon Kulturföreningen PULS och jazzklubben Klubb Impuls sedan 2014 och är där tillbaka efter en paus 2017-2020. 

Aktuella projekt

Fartyg 6

Olimpias Orkan

Klubb Impuls 


 

Kontakt

matildaanderssonmusic@gmail.com

IMPRA Logo_red spot.jpg
Matilda Andersson (bw).jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • Spotify
  • YouTube
bottom of page