top of page

Linnea Jonsson

Trumpetare & kompositör
Stockholm

Linnea Jonsson är född och uppvuxen i Västerås där hon började spela trumpet som 8-åring. Kärleken till improvisationsmusik uppstod i tidiga tonåren i Västerås Kulturskolas Ungdomsstorband. 2021 tog hon examen från musikhögskolan i Stockholm och idag frilansar hon med huvudstaden som bas.I maj 2022 släpptes Linneas debutalbum ”Fragments of Spring” (Prophone). 


Det musikaliska landskapet på skivan är böljande och melodiskt, med ett helt eget låtregister som andas skandinavisk jazz. Hon leder det egna bandet Linnea Jonsson Group samt ett duoprojekt tillsammans med pianisten Niklas Bergström. Utöver det syns hon även flitigt på den svenska storbandsscenen och i år (2022) mottog hon Västerås stads kulturstipendium samt Björn J:son Lindh stipendiet."J:son-stipendiet 2022 går till en instrumentalist och kompositör som med stor innerlighet förvaltar och förfinar såväl det nordiska vemodet som ljuset. 

För en klangvärld som andas innerlig ödmjukhet och med en tonbildning som förmår bergsmassiv att blomstra, tilldelas årets stipendium kompositören och trumpetaren Linnea Jonsson.”"Linnea Jonsson fångar både stämningar och känslor på ett briljant sätt, med stöd av en musikalisk kvintett” - Bo Bjelvehammar

Aktuella projekt

Linnea Jonsson Group

Linnea Jonsson & Niklas Bergström

 

 

Hemsida

www.linneajonssonmusic.com

Kontakt

trumpetflingan@hotmail.com

IMPRA Logo_red spot.jpg
Foto Niklas Bergström - Linnea Jonsson 2.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • Spotify
bottom of page